De ce ne trebuie un centru

De ce avem nevoie de un centru de sprijina

Agresiunile sexuale sunt peste tot în jurul nostru.

Poate închidem ochii și ne facem că nu există, de cele mai multe ori, dar ele sunt acolo și ne pândesc.Conform Eurostat, 26% dintre români cred că violul poate fi justificat dacă victima merge cu agresorul acasă, iar 25% dintre respondenți spun că relațiile sexuale fără consimțământ sunt justificabile atunci când victima poartă o ținută provocatoare.
Mai mult de atât, 20% dintre români cred că violul poate fi justificat dacă victima are mai mulți parteneri sexuali.

Cu siguranță cunoști persoane care au trecut prin asta, de la cea mai mică și neînsemnată agresiune sexuală până la un abuz în toată regula, deși poate tu nu știi lucrul acesta. Poate sunt persoane pe care le iubești sau poate ai trecut chiar tu prin una dintre cele mai nefericite experiențe prin care poate trece o persoană.

Totuși, cât de ușor este să te refaci după o asemenea experiență în România?

Mergi la medic, dar trebuie să plătești și poate serviciile în acest scop nu sunt atât de eficiente și nici pe termen lung.
Mergi sau nu la terapeut, iar cu justiția merge destul de greu.

Toate acestea sunt destul de costisitoare și cu siguranță, nu toate femeile își permit să suporte costurile acestor consilieri medicale, juridice, psihologice. Practic, plătești pentru ceva ce nu ai ales să se întâmple.

O ușă la care să bațiUneori, probabil te întrebi cum ar fi să existe o ușă la care să bați după evenimentul care îți dă coșmaruri noaptea, o ușă la care să răspundă oameni calzi și amabili, unde să primești consiliere gratuită pe termen lung din toate punctele de vedere: psihologic, medical, legal.

Pentru că ne dorim supraviețuitoare, nu victime, împreună putem să facem ca ușa visată să devină realitate.