Sexul anal
19 May 2020
Istoria LGBTQ+ în România
7 June 2020

Orgasmul feminin

Orgasmul se definește prin rezultatul final apărut ca răspuns al activității ciclice din timpul actului sexual, și apare atât la femei cât și la bărbați. În alte cuvinte, orgasmul este caracterizat de o plăcere fizică intensă controlată involuntar de sistemul nervos.

Se manifestă prin contracții rapide ai mușchilor pelvieni inferiori care înconjoară organele genitale și orificiul anal. Aceste reacții involuntare și spasme musculare în diverse zone ale corpului produc o stare de euforie generalizată.

In relatii heterosexuale

Foarte des, în opoziție cu bărbații, în rândul femeilor se regăsește ideea că femeile nu pot atinge orgasmul, sau ajung foarte greu la el. Pentru a înțelege mai bine fenomenul de distribuție inegală a orgasmelor, este important să urmărim numerele ilustrate în următoarele statistici.
Decalajul orgasmului se referă la faptul că în întâlnirile sexuale heterosexuale, bărbații au mai multe orgasme decât femeile. Într-un studiu american realizat pe un eșantion de 800 de studenți, s-a constatat un decalaj de 52% în orgasm. Adică 39% dintre femei și 91% dintre bărbați au spus că, de obicei, au experimentat orgasmul în sexul cu partener.

91% din bărbați

39% din femei

Un alt studiu publicat de „American Sociological Review” arată că prin intervievierea a 15.000 de studenți s-a descoperit că decalajul orgasmului este mai mare la sexul de contact decât la relațiile sexuale. Cu toate acestea, în relațiile angajate de studenți, există încă un decalaj de 17% în orgasm.
Nu în ultimul rând, Societatea Internațională de Medicină Sexuală din SUA a realizat un sondaj cu aproximativ 3.000 de femei și bărbați singuri cu vârste cuprinse între 18 și 65 de ani, și au descoperit că atunci când fac sex cu un partener familiar, femeile au spus că au un orgasm 63% din timp, comparativ cu 85% din timp la bărbați.

85% din bărbați

63% din femei

In relatii homosexuale si masturbare

Lesbiene

Există un decalaj de orgasm între femeile care se identifică că lesbiene versus femeile heterosexuale. Femeile lesbiene au orgasme semnificativ mai multe decât femeile heterosexuale, în timp ce pentru bărbați, rată orgasmului nu variază în funcție de orientarea sexuală.

Masturbare

Femeile au mai multe orgasme atunci când se masturbează decât atunci când sunt cu un partener. În primul studiul realizat pe 800 de studente, 39% dintre femei au spus că au întotdeauna orgasm în timpul masturbării, în timp ce 6% au spus că au întotdeauna orgasm în timpul sexului cu un partener.

Acestea fiind spuse, ce poate fi făcut pentru a stopa inegalitatea dintre orgasmele feminine și masculine?

În concluzie, orgasmul feminin nu este nici mai dificil, mai complicat sau mai misterios decât orgasmul masculin. Problema este că abordăm orgasmul feminin diferit de cum îl abordăm pe cel masculin. Practic, prin credința noastră că femeile ar trebui să poată avea orgasm prin sex penetrativ (pentru că bărbații pot), le facem pe femei să se simtă rușinate că au nevoie de stimulare clitoridiană.