Despre noi

Acestea sunt principalele noastre convingeri si scopuri la care lucram in mod activ prin aducerea in discutie a acestor subiecte pentru a fi dezbatute.

De ce am început COMMA


Pana in momentul de fata, in Romania nu exista nici un centru pentru supraviețuitoarele abuzului sexual, si acesta este lucrul pe care COMMA vrea sa il schimbe. Oferind tratament nu este destul, asa ca am decis sa ne implicam intr-o maniera educationala si preventiva. Prin sanatatea sexuala si educatia relatiilor, workshopuri si prezentari incurajam femeile si educam barbatii cu speranta ca promovam relatiile sanatoase.

Cum planuim sa ne atingem scopurile


Credem ca educatia este o parte decisiva in prevenirea multor probleme legate de educatia sexuala si relationala. Prin educare si discutand ce inseamna o relatie sanatoasa, avand grija de noi din punctul de vedere al educatiei sexuale, punand intrebari si vazand cum putem avea o societate egala sunt cateva din subiectele noastre de educatie sexuala si relatii.

Introducerea de lectii de educatie sexuala si relationalain scoli, de la clasa a 4-a pana la clasa a 12-a
Workshopuri si prezentari oferite studentilor
Workshopuri si prezentari oferite persoanelor dezavantajate din societatea noastra
Zile/luni de constientizare cu privier la subiecte pe care le consideram importante cum ar fi violenta bazata pe gen, testarea pentru boli cu transmitere sexuala, asaltul sexual si cancerul cerival sunt cateva dintre ele.

Echipa COMMA

Beatrice Anne-Mary

Fondator si Presedinte

Pe langa voluntariatul pentru COMMA, Beatrice este medic, unde a vazut o zona din domeniul medical care lipsea, si s-a gandit sa faca ceva in legatura cu asta. Astfel a decis sa infiinteze COMMA, cu scopul de a deschide o clinica pentru femeile care au fost victime ale asaltului sexual.
Beatrice a avut mereu o pasiune pentru drepturile omului si activism, iar deschiderea unei clinici care sa ajute la combaterea problemelor de sanatate sexuala este un obiectiv pe care il are de multi ani. In 2016 s-a lovit fata in fata cu problema asaltului sexual cand o femeie i-a marturisit despre traumele ei, cum nu a cerut niciodata ajutor sau nu a spus nimanui. Asa ca a decis ca 'in viitor' este prea mult sa astepte pentru un centru.