GRUP DE SPRIJIN

 

 
Intervențiile de grup pentru supraviețuitorii experienței marcante trăite, oferă posibilități rentabile membrilor să se alăture „colegilor luptători” pentru a face față sentimentelor de alienare și neîncredere legate de traumă.
Grupul de suport se bazează, în mare măsură, pe relevanța clară a legăturii cu ceilalți în munca terapeutică atunci când se confruntă cu consecințe ale victimizării, cum ar fi izolarea, înstrăinarea și diminuarea sentimentelor.
Conexiunea cu alte persoane similare într-un mediu de susținere poate fi un pas critic către redobândirea încrederii.
address-concept-illustration_114360-321

Contact us

Once you contact COMMA as a invingatoare, you will be assigned a support friend
hello-concept-illustration_114360-630

Talk

A volunteer will contact you about when the group starts and where
F77223BA-B997-451E-BE75-6D2C0C39A743-2331-000000E9EA31E8ED

Sign-up

We have two support groups available that you can sign up to
772D9150-A37B-44AF-926D-E67900B6674E-2331-000000E7D267C970 (1)

Meetings

The meetings are twice per month, for 3 months

Grupul de sprijin

DESPRE NOI

În cadrul ședințelor grupurilor de suport termenul cheie este „de susținere”, ce include o varietate de intervenții modificate în grupuri de proces care participă la problemele curente ale vieții și la metodele de adaptare ale problemelor de zi cu zi.

Aceste ședințe valorifică calitățile terapeutice intrinseci ale grupurilor (de exemplu, normalizarea și coeziunea) și îmbunătățesc punctele forte ale membrilor grupului pentru a face față simptomelor post-traumei (de exemplu, intruziuni, evitarea / amorțirea și hiperarousal) care pot interfera cu sarcini din viața de zi cu zi. Grupul de suport acordă puțină atenție detaliilor evenimentelor traumatice, însă accentul se bazează pe validarea de grup a impactului experienței traumatice, fiind benefic și în difuzarea unor efecte extreme (de exemplu, teroare, furie) asociate cu activare fiziologică.

INTERESTS

Studiile arată că grupurile de suport oferă adesea oportunitatea-cheie pentru dezvoltarea relațiilor pozitive. Această modalitate poate fi utilizată ca metodă principală de tratament, ca pregătire pentru terapie suplimentară sau ca tratament adițional la terapie individuală. O revizuire a literaturii, ce a examinat eficacitatea modelelor de terapie-grup de suport, indică îmbunătățiri ale simptomelor precum scăderea depresiei și anxietății, și creșterea stimei de sine

SPECIALIZATIONS

Psychologist lead
Understanding
Supporting
Non-judgemental


AVAILABLE

2 meetings per month


Praesent justo. Nulla interdum rhoncus, dui nunc, sed leo. Suspendisse vitae ante. Sed fringilla sollicitudin, odio tellus porttitor.

Întrebări frecvente


Femeile inventează povestea unui viol pentru a se răzbuna
Numai 5-8% dintre plângerile depuse pentru viol sunt false.
hainele provocatoare cresc riscul unui viol
Violul se întâmplă indiferent de hainele pe care le porți: poți fi în blugi, în rochie, în trening sau chiar gol / goală. Violul nu este legat de îmbrăcăminte. Hainele pe care le porți nu fac violul mai probabil, la fel ca nici în cazul oricărei alte crime nu contează cu ce ești îmbrăcat.
Violurile sunt comise de străini
70% dintre violuri sunt comise de o persoană cunoscută, de fostul sau actualul partener sau chiar de rude.
sexul fără consimțământ uneori poate fi justificat
Sexul fără consimțământ este categoric un viol! Nu există nicio justificare a violului, deoarece acesta este o crimă. Nu existâ sex fără consimțămănt. Se numește viol.
Violurile sunt raportate direct la poliție.
Majoritatea violurilor nu sunt raportate niciodată. Motivul pentru care multe persoane rămân tăcute poate fi sentimentul de rușine, frica sau lipsa de informare.
Numai femeile sunt violate
În majoritatea cazurilor, persoanele violate sunt femei. 10% dintre invingatori sunt însă bărbați.