Centru de sprijin invingatoarelor violentei sexuale



Agresiunea sexuală în sine poate dura doar câteva minute, consecințele ei însă își lasă amprenta pe toată viața multor femei. Poate că un centru de sprijin nu este în stare să oprească fenomenul agresiunilor sexuale, dar este un loc unde ți se oferă ajutor ceea ce privește consecințele pe termen lung care îți schimbă viața.
 

Ce oferim

Pentru tine

Un spațiu sigur unde poți veni după ce a avut loc violentă sexuală

Confidenţial şi gratuit

Noi suntem aici pentru tine, fara sa-ne asteptam ceva inapoi.

Nu avem o limita de timp

Indiferent dacă a trecut o zi sau zece ani de atunci, și poți primi suport

Tu decizi

Odată ce treci peste prag, ești stăpână pe situație: tu decizi, nu ești obligată să faci nimic, nu există așteptări sau presiune față de tine.

De ce ne trebuie un centru


Agresiunile sexuale sunt peste tot în jurul nostru.

1
Conform Eurostat, 26% dintre români cred că violul poate fi justificat dacă victima merge cu agresorul acasă, iar 25% dintre respondenți spun că relațiile sexuale fără consimțământ sunt justificabile atunci când victima poartă o ținută provocatoare.
Mai mult de atât, 20% dintre români cred că violul poate fi justificat dacă victima are mai mulți parteneri sexuali.

Cu siguranță cunoști persoane care au trecut prin asta, de la cea mai mică și neînsemnată agresiune sexuală până la un abuz în toată regula, deși poate tu nu știi lucrul acesta. Poate sunt persoane pe care le iubești sau poate ai trecut chiar tu prin una dintre cele mai nefericite experiențe prin care poate trece o persoană.
19
Mergi la medic, dar trebuie să plătești și poate serviciile în acest scop nu sunt atât de eficiente și nici pe termen lung.
Mergi sau nu la terapeut, iar cu justiția merge destul de greu.

Toate acestea sunt destul de costisitoare și cu siguranță, nu toate femeile își permit să suporte costurile acestor consilieri medicale, juridice, psihologice. Practic, plătești pentru ceva ce nu ai ales să se întâmple.
23
Uneori, probabil te întrebi cum ar fi să existe o ușă la care să bați după evenimentul care îți dă coșmaruri noaptea, o ușă la care să răspundă oameni calzi și amabili, unde să primești consiliere gratuită pe termen lung din toate punctele de vedere: psihologic, medical, legal.

Pentru că ne dorim supraviețuitoare, nu victime, împreună putem să facem asta.
12
pentru persoanele care au fost agresate sexual și care, pe lângă rănile fizice, rămân adesea traumatizate pe termen lung (depresie, tulburări alimentare, de stres post-traumatic, etc.) și dezorientate în fața opțiunilor legale pe care le au.

Întrebări frecvente


Femeile inventează povestea unui viol pentru a se răzbuna
Numai 5-8% dintre plângerile depuse pentru viol sunt false.
hainele provocatoare cresc riscul unui viol
Violul se întâmplă indiferent de hainele pe care le porți: poți fi în blugi, în rochie, în trening sau chiar gol / goală. Violul nu este legat de îmbrăcăminte. Hainele pe care le porți nu fac violul mai probabil, la fel ca nici în cazul oricărei alte crime nu contează cu ce ești îmbrăcat.
Violurile sunt comise de străini
70% dintre violuri sunt comise de o persoană cunoscută, de fostul sau actualul partener sau chiar de rude.
sexul fără consimțământ uneori poate fi justificat
Sexul fără consimțământ este categoric un viol! Nu există nicio justificare a violului, deoarece acesta este o crimă. Nu existâ sex fără consimțămănt. Se numește viol.
Violurile sunt raportate direct la poliție.
Majoritatea violurilor nu sunt raportate niciodată. Motivul pentru care multe persoane rămân tăcute poate fi sentimentul de rușine, frica sau lipsa de informare.
Numai femeile sunt violate
În majoritatea cazurilor, persoanele violate sunt femei. 10% dintre invingatori sunt însă bărbați.